Kanelbullar

60 st 100
5
50
1,5
1
14
g
dl
g
tsk
dl
dl
margarin
mjölk
jäst
salt
socker
vetemjöl
Fyllning:



Pensling:
Garnering:
Övrigt:
125
5
2
g
msk
tsk
margarin
socker
kanel

ägg
pärlsocker
kakformar

Smält margarin och tillsätt mjölk. Låt denna blandning bli ca 37 grader. Smula jästen i degbunken och rör ut den med lite av blandningen. Tillsätt därefter resten av blandningen. Blanda i salt och socker och så mycket av vetemjölet att degen blir smidig. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa i ca 40 min under duk.
Arbeta därefter degen ytterligare och tillsätt ev. mera vetemjöl tills degen släpper från degbunken.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den ytterligare.
Dela degen i 3 delar. Kavla ut varje del till en kaka ca 25 x 50 cm. Bred på margarin och strö på socker och kanel. Rulla kakan från långsidan till en rulle. Dela varje rulle i 20 delar och placera dem med snittytan upp i bakformar på plåt.
Låt bullarna jäsa ca 30 min under duk. Pensla med ägg och strö på pärlsocker strax före gräddning.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 8-9 min.